Bıyık Dökülmesi Neden Olur Tedavisi Nedir?

Mevsimsel geçişlerinde veya stresten dolayı erkeklerde meydana gelen bıyık dökülmesi aslında alınabilecek basit önlemler ve yapılabilecek basit uygulamalar ile tedavi edilmesi mümkün olan bir sorundur. Saçlarınızda da dönem olarak farklılık gösteren dökülmeler meydana gelebilmektedir. Fakat bıyık bölgeniz saçlarınıza oranla aslında daha kalın kıl köklerine sahip olan bir bölgenizdir. Traş olmanızdan dolayı sürekli kalınlaşan kıl kökleri genetik olarak bir hastalığını yok ise durdurulabilecek şekilde hızlıca tedavi edilebilmektedir. Erkelerde bölgesel olarak sakal ve bıyık bölgelerinde dökülmeler olabilmektedir.

Dökülen bıyık kıl köklerinin yerine gelmesi tedavi sonrasında mümkün olabilmektedir. Son dönemlerde de acısız ve kısa süreli uygulamalarda bile etkili sonuçlar veren bıyık ekimi işlemi erkekler arasında oldukça sık tercih edilmektedir. Hormonlarınızın değişmesi veya sürekli olarak veya dönemsel olarak kullandığınız ilaçlar bile bıyıklarınızın dökülmesi için yeterli sebepler arasında gösterilmektedir. Sakal dökülmesinin çok da ciddi hastalıklara sebep olmaması önemsenmeyeceği anlamına da gelmemelidir. Çünkü bıyıklarınızın dökülmesi ve buna bağlı olarak da seyrelmesi kesinlikle ilk olarak psikolojinizi etkileyecektir. Çoğu kişide özgüven kaybı yaşanabilmektedir. Bitkisel tedavilerin olumlu olarak cevap verdiği bir gerçektir. Fakat herkesin cilt yapısı ve dokusu birbirinden farklı olduğu için kesinlikle uzman bir doktora başvurmadan herhangi bir tedavi yöntemi uygulanmamalıdır. Yüzünüzde kalıcı hasarların meydana gelmesinden çok kıl köklerinizi de kaybetmeniz olası durumlar olarak düşünülmelidir. Tüm bunlar göz önüne alındığında öncelik olarak bu alanda uzman bir doktora görünmelisiniz.

Gerekli cilt tipi analizleri yapılarak kıl köklerinizin neden zayıfladığı veya neden döküldüğü yönünde tıbbi bir rapor almalısınız. Herhangi bir ciddi rahatsızlığı tetikleyen bir durum yok ise genellikle mevsim geçişlerinde veya yeme bozukluklarında bıyık kıl köklerinin zayıfladığı bir gerçektir. Mantar veya buna benzer rahatsızlıkların tedavi edilmesi gerekmektedir. Tüm bunlar göz önüne alındığında gerekli tedbirlerin alınmasının ardından yüzünüzü biraz dinlendirmenizde fayda olacaktır. Bir süre bakım yağlarını da deneyebilirsiniz. Cildinize kendi karar verdiğiniz bir ürünü değil doktorunuzun karar verdiği bir bakım ürününü kullanmalısınız. Oldukça seyrelme yaşanan durumlarda Alanya bıyık dökülmesi konusunda uzman olan bıyık ekimi firması olarak gerekli desteği firma bünyemizden temin edebilirsiniz. Bıyık seyrelmesinde uzman kadromuz ile birebir kendi kıl köklerinizden alınan kıllar eklenmekte ve herhangi bir renk farklılığı görülmeksizin bıyıklarınızdaki dökülmeler kapatılmaktadır. Birkaç hafta içerisinde bıyıklarınızın sık bir şekilde uzadığını ve günlük kullanım için devam edebileceğinizi söyleyebiliriz.